Novice

Filtriraj
Vsa leta

O JEK2 na seji Sveta regije Posavje v Informacijskem središču GEN

Krško, 9. 5. 2024

V Informacijskem središču GEN je v četrtek, 9. maja 2024, potekala 105. redna seja Sveta regije Posavje. Županom posavskih občin je vodstvo GEN energije predstavilo aktualne poudarke pripravljalnih aktivnosti za projekt izgradnje drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem, JEK2.

Pristojni odbor podprl predlog resolucije o miroljubni rabi jedrske energije

Ljubljana, 7. 5. 2024

Odbor Državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor je v torek, 7. maja 2024, potrdil Predlog Resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji in njegovih dopolnil ter predloga za razpis posvetovalnega referenduma o JEK2. Na seji so bili poleg članov odbora prisotni predstavniki vlade, med njimi minister mag. Bojan Kumer in državni sekretar Danijel Levičar, predstavniki jedrske stroke ter zainteresiranih javnosti in civilne družbe.

Z enakopravno obravnavo nizkoogljičnih tehnologij do polnega potenciala jedrske energije

Bruselj, 11. 4. 2024

Generalni direktor GEN energije dr. Dejan Paravan se je danes v Bruslju udeležil mednarodne konference Nuclear Energy 2.0, ki je poglobljeno obravnavala osrednjo vlogo jedrske energije pri doseganju podnebnih, družbenih in strateških ciljev Evropske unije v partnerstvu z obnovljivimi viri energije. Konferenco so skupaj organizirale tri evropske energetske družbe: francoski EDF, finski FORTUM in švedski Vattenfall.

Na rednem srečanju z novinarji predstavili razvoj projekta JEK2

Ljubljana, 9. 4. 2024

V GEN energiji smo gostili redno mesečno neformalno srečanje z mediji, na katerih novinarje seznanjamo z aktivnostmi, ki jih izvajamo na projektu JEK2. Izgradnja nove jedrske elektrarne v Krškem je osrednji strateški projekt, ki bo na zanesljiv, varen, okoljsko odgovoren in ekonomsko učinkovit način odločilno prispeval k razogljičenju slovenskega elektroenergetskega sistema.

Prvi vrh o jedrski energiji v Bruslju

Bruselj, 20. 3. 2024

V Bruslju je 20. marca 2024 potekal prvi Vrh o jedrski energiji. Na dogodek je vabilo prejelo 36 držav, ki že uporabljajo jedrsko energijo ali pa načrtujejo začetek vlaganj v njen razvoj, med njimi Slovenija. Svetovni voditelji so izpostavili vlogo jedrske energije pri reševanju globalnih izzivov zmanjšanja rabe fosilnih goriv, krepitve energetske varnosti in pospeševanja gospodarskega razvoja ter delili nacionalne vizije za prihodnje koriščenje njenega potenciala.

Prikazanih 5 od 16 novic

Prikaži več