Novice

Filtriraj
Vsa leta

Z enakopravno obravnavo nizkoogljičnih tehnologij do polnega potenciala jedrske energije

Bruselj, 11. 4. 2024

Generalni direktor GEN energije dr. Dejan Paravan se je danes v Bruslju udeležil mednarodne konference Nuclear Energy 2.0, ki je poglobljeno obravnavala osrednjo vlogo jedrske energije pri doseganju podnebnih, družbenih in strateških ciljev Evropske unije v partnerstvu z obnovljivimi viri energije. Konferenco so skupaj organizirale tri evropske energetske družbe: francoski EDF, finski FORTUM in švedski Vattenfall.

Na rednem srečanju z novinarji predstavili razvoj projekta JEK2

Ljubljana, 9. 4. 2024

V GEN energiji smo gostili redno mesečno neformalno srečanje z mediji, na katerih novinarje seznanjamo z aktivnostmi, ki jih izvajamo na projektu JEK2. Izgradnja nove jedrske elektrarne v Krškem je osrednji strateški projekt, ki bo na zanesljiv, varen, okoljsko odgovoren in ekonomsko učinkovit način odločilno prispeval k razogljičenju slovenskega elektroenergetskega sistema.

Prvi vrh o jedrski energiji v Bruslju

Bruselj, 20. 3. 2024

V Bruslju je 20. marca 2024 potekal prvi Vrh o jedrski energiji. Na dogodek je vabilo prejelo 36 držav, ki že uporabljajo jedrsko energijo ali pa načrtujejo začetek vlaganj v njen razvoj, med njimi Slovenija. Svetovni voditelji so izpostavili vlogo jedrske energije pri reševanju globalnih izzivov zmanjšanja rabe fosilnih goriv, krepitve energetske varnosti in pospeševanja gospodarskega razvoja ter delili nacionalne vizije za prihodnje koriščenje njenega potenciala.

Vzpostavili spletni obrazec za vpis v bazo kandidatov

Krško, 13.03.2024

V Skupini GEN verjamemo, da je za naslavljanje izzivov razogljičenja in doseganja ustrezne stopnje samooskrbe z električno energijo najboljša in za Slovenijo najbolj primerna kombinacija vlaganj v obnovljive vire in jedrsko energijo.

Slovenskim podjetjem ponovno predstavili možnosti vključevanja v jedrske dobavne verige

Krško, 6.3.2024

V Informacijskem središču GEN smo gostili drugo uspešno predstavitev možnosti vključevanja slovenskih podjetij v mednarodne dobavne verige za izgradnjo in vzdrževanje jedrskih elektrarn v Evropi, ki jo je organizirala GZS Posavska gospodarska zbornica.

Prikazanih 5 od 14 novic

Prikaži več